המאמן האישי - הצלחת הקשר עם המתאמן והשגת מטרות האימון - ב'


במאמר זה נסקור נקודות נוספות המשקפות את מקצועיותו של המאמן האישי ונסכם את הנושא.

מטרת שלושת המאמרים היא לשקף למאמן כיצד עליו לנהוג ולהתנהג עם המתאמן ולמתאמן עצמו, במי כדאי לו לבחור ולמה.
1. סגנון וצורת ביטוי - שימוש במילים מקצועיות גבוהות מדי ירחיק את המתאמן ממך המאמן, אם תאמר לו "יש לך לורדוזה מותנית גדולה שנגרמת מגלגול אגן לפנים מיותר עקב קונטרקטורות שריריות " לא תשיג בכך תהילה אלא מקסימום מבט פליאה והשתאות לגבי כוונותיך.
בנוסף לקלל באמצע השיעור או להשתמש בלשון "זולה" גם אינו ראוי ולכן כדאי לבחור בדרך האמצע המשלבת שפה תקינה ובהירה לשומע אותה. התקשורת בינך לבין המתאמן חייבת להיות ברורה ומותאמת לאופיו .
2. "זיקית" - זיקית משנה את צבעה בהתאם לתוואי השטח שבו היא נמצאת. כך גם המאמן. עם הרופא למשל, עליך לבטא עצמך בשפה גבוהה יותר אולי מבחינת אנטומיה פיזיולוגיה וכו' , עם נהג האוטובוס שיפנה אליך אולי כדאי לדמות את מערכת כלי הדם והפעילות האירובית לכביש ולרכבים ולפשט לו את כל הנושא בדרך שמובנת לו בצורה הכי ברורה ועוד התאמת עצמך למקצועות כאלו ואחרים.
חשוב ליצור "תדר" שיחה ותקשורת ככלל , עם המתאמן שעומד מולך כך שיחוש שהוא יכול "להיפתח" כלפיך גם בתחום האימון ובכל תחום אחר שברצונו לשתף אותך. עלינו המאמנים תמיד לזכור, אנו לא רק מאמני הגוף אלא גם מאמני הנפש.
3. "למה לי פוליטיקה עכשיו?" – במהלך עבודתנו ניתקל בדתות שונות ובמגזרי אוכלוסייה שונים. מומלץ בחום שלא להיכנס לביצה הטובענית הזו שנקראת "דעה פוליטית" ולהישאר מחוץ ל"זירה" הזו.
4. אתיקה מקצועית - אל לנו "ללכלך" על מאמנים אחרים בכדי להאדיר את שמנו. מעשים כאלה בדרך כלל חוזרים כ"בומרנג" ולכן מומלץ להימנע מלדבר על איכותם של מאמנים אחרים.
לעיתים יגיע אליך מתאמן עם הפניה מהרופא. נא קרא את ההפניה בעיון וגם אם אינך מבין או אינך מסכים לקביעת הרופא שמור זאת לעצמך.
5. תכונות כמו נינוחות , חיוך ,נימוס והתעניינות תמיד מועילות לאווירה טובה ולקשר טוב בין הצדדים.
6. "חשיבה דינאמית" - במהלך האימון אנו נתקלים כמאמנים בצורך ליצור שינויים, בתכנית האימון, באזור האימון, בקשר עם המתאמן ועוד. על המאמן שלא לשקוט על שמריו ומדי פעם לבקר את עצמו ולבדוק את איכות הקשר המקצועי שלו ( על כל היבטיו ) עם המתאמן שלו.
ישנן מספר תכונות וקווי אופי נוספים שלא הכנסתי במאמר זה , האחרון בסדרה, אך אוסיף נקודה אחת למחשבה ולעיון-
7. היכולת להתנתק מהמתאמן - לעיתים אנו נקשרים בקשר אימוני שבסופו של דבר אינו מוביל לתועלת כלשהי או לשיפור כלשהו אצל המתאמן בהיבטים הפיזיים והנפשיים. הסיבה היחידה שאנו שם היא בגלל הכסף. זהו בדיוק הזמן "לעשות חושבים" לגבי כל ההתקשרות ולדעת לומר שלום , ללחוץ יד ולהיפרד כידידים. חשוב לדעת להתחבר בצורה מקסימאלית למתאמן ולחיות איתו את הדרך שהוא עובר בדרך להשגת מטרותיו אך יחד עם זאת לדעת ל"נתק מגע" כאשר אין צורך במאמן יותר.

מתאמן ומאמן יקרים,
התכונות המוצעות כאן הן לא "רק זה או זה " אלא יותר כמו "גם וגם" וחשוב לחפש את השילוב המנצח במאמן שיגרום לשיפור והשגת המטרות.
כאשר המתאמן שלכם יגיע אליכם, יקבל מכם מידע עדכני ומקצועי לגבי מצבו, בנוסף יקבל יחס חם ואישי ואימון שבסופה של תקופה הוא יחוש בשינוי באיכות חייו, בטוחני שהוא יחזור אליכם עם מתאמנים נוספים ומעגל המתאמנים שלכם יגדל כמו גם הכנסתכם החודשית.
כל הרשום לעיל הוא בגדר המלצות בלבד מפי הניסיון שלי ושל חבריי המאמנים, חשוב לי לציין שזה באמת עובד וכדאי להפנים וליישם את האמור במאמרים אלו.
כמובן שלא סקרתי כאן את כל התכונות וקווי האופי האפשריים בכדי לאפשר לך הקורא , בין אם הנך מאמן ובין אם הנך מתאמן, לחפש גם את הדרך האישית שלך בבנייה שלך כמאמן או בחיפוש שלך את המאמן המקצועי.


אני מאחל לך בהצלחה בדרך זו.
ליאור שניאור

לאתר של ליאור www.mshneor.co.il

התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.